Dans och spelmansstämma i Solvik 19/8 med start kl 14:00

 

OBS! I år gästas vi av Thore Härdelin och Skäggmanslaget!

Eskilstuna spelmansgille i samarbete med Rekarne folkdansgille återvänder till Solvik för en ny stämma där både dans och musik har en framträdande ton. Vi befinner oss på friluftsgården Solvik i samarbete med KFUM. Under dagen kommer det finnas tillgång till fika, mat och dryck. Möjlighet till övernattning finns också i form av plats för husvagn eller hyra av de stugor som finns på plats. Om ni vill stanna över en natt - maila chiraz.moberg@hotmail.com så får ni mer info om detta.

Stämman börjar med traditionellt allspel, de låtar som spelar är följande;

Båtsman däck

Fredriks gånglåt

Hårgalåten

Ingers brudvals

Majstångsmarschen

Oskar i Bogsta

Schottis från Bellmansplan

Skepparschottis

Tureholmsschottis

Urburskan


Därefter kommer det vara scenspel för de som anmält sig att spela. Det går självklart bra att anmäla sig på plats, men om ni vill föranmäla er - maila chiraz.moberg@hotmail.com

Kvart i varje heltimme (med start 14:45) kommer det vara dansutlärning där både ny som van dansare är välkommen att dansa tillsammans. Ni kommer lära er grunderna i de vanligaste danserna som schottis, vals osv.

Under dagen kommer det även finnas möjlighet att prova på både nyckelharpa och ukulele om du är nyfiken på dessa instrument.

När kvällen är kommen är det så dags att dansa till spelmansgillets musikanter. Är du/ni en grupp som är sugna på att ta ett pass på 30 minuter är ni välkomna att maila chiraz.moberg@hotmail.com